Verdens beste kanelboller!

  • Skrevet 13.11.2014 klokken 20:58 i Blogg
  • Av Josefine Holter

I dag har jeg laget verdens beste kanelboller. I morgen kommer sivgers på besøk i den nye leiligheten for første gang. Så da må man lage noe godt. Kanelbollene jeg og min familie lager slår alltid an. Jeg vet ikke hvorfor, men vi har fått masse skryt for dem. Det finnes ikke noen som ikke liker de. Egentlig burde jeg jo holde oppskriften hemmelig, ettersom den faller så bra i smak. Men jeg tenkte å være grei å dele den med dere.

Det du trenger er:

En pakke fersk gjær

100 gram margarin

5 dl melk

En kopp sukker(se bilde ved fremgangsmåten)

Litt kardemomme(er ikke nødvendig, men gir veldig god smak)

Mel tilpasset deigens konsistens

Smøring:

Kanel

Sukker

margarin

Fremgangsmåte:

1. Først smuldrer du en pakke gjær i en bolle.

 

2. Så smelter du 100 gram smør. Hell så i 5 dl melk i smøret. Bruk så en gaffel og drypp litt av smør-/melkeblandingen på håndbaken. Den skal være kroppstemperert. Så du skal ikke kjenne smør-/melkeblandingen. Er det for kaldt må du varme litt mer(husk da å røre, og kjenne ofte etter. Den må ikke bli for varm, for da dreper du gjæret) er den for varm må du vente litt, men sjekk ofte(den må ikke være for varm, for da dreper du gjæret).




3. Hell først litt av smør-/melkeblandingen i bollen med gjæret. Rør ut gjæret, slik at gjæret har smuldret opp. Hell resten av smør-/melkeblandingen i kasserollen.

4. Ha en kopp sukker i.




5. Ha litt kardemomme i.




6. Rør inn litt og litt mel om gangen. Ikke bry deg om at det er litt klumpete i begynnelsen. Dette vil forsvinne. Det er viktig at deigen slipper bollen.

7. Legg et tørkle over deigen og la heve i ca. 30 min. Deigen skal være litt over bollen(kommer selvfølgelig litt an på hvilken bolle du har)




8. Ta ut deigen av bollen. Kna den litt, og del den i to like store deler. Den ene delen kan du legge tilbake i bollen, mens den andre kjevler du ut til et rektangel. 




9. Bland så en skål med margarin, sukker og kanel(velg mengde ut ifra eget ønske) og smør på deigen. 




10. Rull sammen, og skjær i like store deler. Tips: Begynn på midten for lat det skal være lettere å få like store dele. Gjør det samme med andre deigen som ligger i bollen.




11. Sett på stekeovnen på 200 grader. Ikke sett på stekeovnen før. De trenger ca. 15min etterheving.

12. Vips et egg, og smør på kanelbollene med en pensel, rett før du setter de i ovnen i 10-15 min. De skal bli gyldenbrune på toppen.

Så det godt ut?

13 kommentarer

Danian. Gutteblogger

13.11.2014 kl.21:02

Nam de så bare helt nydelig ut

Utrolig fin blogg du har. håper du forsetter med bloggingen. Ha en forsatt fin torsdag og uke.

vildevatn

13.11.2014 kl.21:06

Danian. Gutteblogger: så bra! Tusen takk! Ja, jeg har ikke tenkt å slutte med det første. Ihvertfall ikke om dere sletter pris på bloggingen min. Har mange ideer:)

Tonje Sivertsen

13.11.2014 kl.21:06

Så bare helt sykt godt ut!

vildevatn

13.11.2014 kl.21:08

Tonje Sivertsen: takk:D

christineskun

13.11.2014 kl.22:56

Elsker oppskrifter :) De så utrolig gode ut også! :)

vildevatn

14.11.2014 kl.07:17

christineskun: Tusen takk :) kjempebra :)

Torunn Renate (Tiimo Lhiam)

14.11.2014 kl.14:58

fikk lyst på det nå, når jeg så dette innlegget ditt :D

weheartforfashion

14.11.2014 kl.17:22

det så kjempegodt ut!!!!

Ingrid

14.11.2014 kl.19:01

Åå, nam!

sofiexian95

15.11.2014 kl.09:29

Tusen takk for kommentaren!! ska det <3

vildevatn

15.11.2014 kl.17:10

Torunn Renate (Tiimo Lhiam): Så hyggelig :D

vildevatn

15.11.2014 kl.17:10

weheartforfashion: Tusen takk :)

vildevatn

15.11.2014 kl.17:11

sofiexian95: Bare hyggelig <3

Skriv en ny kommentar